Jan 27, 2015

GECCO 3 SISTEM ZA PROVETRAVANJE



GECCO ventilacioni sistem sprečava pojavu kondenzacije i buđi tako što obezbeđuje osnovnu razmenu vazduha i čuva energiju kroz kontrolisanu ventilaciju. GECCO je zapravo mali dodatak koji se postavlja na krilo ili štok prozora (u zavisnosti od vrste), a koji u sebi sadrži klapnu.

Na akciji koja je u toku u SUNCU, GECCO 3 možete naručiti po povoljnoj ceni od 17,99 eura u dinarskoj protivvrednosti.

GECCO sistem radi automatski – dok vetar duva ventilaciona klapna automatski zatvara vazdušni kanal i sprečava promaju. Čim vetar prestane klapna se otvara i dozvoljava slobodan protok vazduha.



GECCO ima nekoliko varijanti, odnosno sistema:
  •  GECCO 2 sistem se nalazi u sredini u samom štoku prozora i zatvara se na najmanju promenu pritiska od 50 paskala
  •  GECCO 3 se ugrađuje umesto dihtunga, i postavlja se između krila i štoka
  •  GECCO 4 je najnoviji model automatske ventilacije kompanije Gealan.Ugrađuje se u štok i dolazi sa standardnim filterom za polen

Prednost GECCO sistema je pre svega optimalna razmena spoljašnjeg i unutrašnjeg vazduha. Provetravanje je automatsko i to bez promaje koja može stvoriti određene zdravstvene probleme. Prozor zadržava sve prednosti zvučne i toplotne izolacije, a ujedno je minimalna mogućnost stvaranja kondenzacije i buđi. 
GECCO sistemi obezbeđuju optimalnu razmenu vazduha i nisu rešenje za veliku količinu vlage. Za prostore u kojima je vlažnost vazduha prevelika, savetuje se pre svega lociranje uzroka pojave vlage, a zatim shodno tome primena adekvatnih mera.

Jan 20, 2015

Zima sa novom stolarijom

 

House holds woman in winter gloves Kupac energetski efikasne stolarije SUNCE Dušan Vančetović poslao nam je svoje utiske nakon gotovo 7 godina korišćenja SUNCE prozora. On i njegova porodica su  nakon ugradnje energetski efikasnih prozora počeli da se raduju zimi, umesto da strepe. Naime, Dušan nam je pokazao da je zamenom stolarije u proseku po grejnoj sezoni uštedeo između 200 i 250 eura na troškovima grejanja, a uz to u njegovom stanu je mnogo prijatnija temperatura i zimi i leti. S obzirom da stan od 50m2 greje na struju uz pomoć tri TA peći,  nakon zamene prozora Dušan je primetio brojna poboljšanja i veliku uštedu: 

Stanujem u zgradi koja je useljena kasnih sedamdesetih godina, sada već, prošlog veka. Iako je stolarija u stanu korektno održavana njen životni vek je odavno prošao. Negde oko 2005. godine počeo sam da razmišljam o zameni prozora jer su uslovi života u stanu bili krajnje nepodnošljivi. Pri, čak i slabijem, vetru zavese su se pomerale, zimi temperatura u najhladnijoj sobi nije prelazila 17°S, iako smo za grejanje u stanu od 50 m2 koristili tri TA peći snaga 3kW, 2.5kW i 3.5KkW. U zimskim mesecima smo trošili između 1400 i 1800 kWh.

Prvo, morao sam da ubedim sebe da ću izdržati dve nedelje prašine, majstora, pomeranja nameštaja,krečenja...Nakon toga, od nekoliko ponuda odabrao sam ponudu kompanije ,,SUNCE“. Prvi dobri utisci već kreću od ljudi koji su došli da uzmu dimenzije za prozore. Saslušali su moje specifične zahteve i u skladu sa njima su me posavetovali šta je najpovoljnije za mene. Posle dve nedelje došao je i dan za montažu. Kamion sa prozorima i majstorima je stigao u tačno dogovoreno vreme i majstori su odmah krenuli sa iznošenjem novih prozora na drugi sprat u zgradi bez lifta (nisu hteli čak ni kafu, ni sok ). Poskidali su staru stolariju i krenuli odmah sa montažom nove stolarije. Nakon pet sati sve je bilo gotovo! Novi prozori i roletne su ukrasili moj stari stan. Po prvi put sam se radovao zimi.

I došla je zima. Temperatura u najhladnijoj sobi je bila 22-23°S s tim što TA peći nisu izduvavale jer za tim nije bilo potrebe. Potrošnja struje se kretala od 1200-1400 kWh. Stan je postao mnogo udobniji za život i jedino mi je žao što ranije nisam zamenio prozore.

PREDNOSTIcatradiator

· manja potrošnja struje za grejanje

· lakše se ohladi stan leti

· manje buke

· lako se čiste i održavaju

· ne prokišnjavaju

· robustni i dugotrajni

Ukoliko i Vi želite da sa nama podelite Vašu priču o uštedi energije i novca kroz zamenu stolarije kontaktirajte nas na  e-mail office@suncemarinkovic.com