Jan 27, 2010

NOVO U SUNCU: ClimaGuard® Solar staklo

 

SUNCE predstavlja još jednu novinu u ponudi stakla za prozore: ClimaGuard® Solar staklo kompanije Guardian – jednog od vodećih proizvođača čije staklo krasi neke od najzahtevnijih i najvećih građevina sveta

Ukrotite vreme vrhunske karakteristike ClimaGuard Solar stakla

Sve veći rast cena energenata naterao nas je da sve viđe pažnje obraćamo na funkcionalnost  izolacije u našim domovima. Jedan od najvažnijih elemenata izolacije je izbor odgovarajućih prozora. ClimaGuard® Solar je ravno staklo sa transparentnim i izrazito tankim filmom na površini. Zahvaljujući njemu, osigurava visoko propuštanje svetlosti (66%), odličnu toplotnu izolaciju i zaštitu od sunčeve energije (propušta samo 42% sunčeve energije). Sve to samo u jednom premazu.

Štednja energije zimi

ClimaGuard® Staklo čija je glavna svrha izuzetna toplotna izolacija, u poređenju sa tradicionalnim izolacionim staklom, omogućava uštedu polovine troškova grejanja u hladnim danima. U prosečnom domaćinstvu to može biti i do nekoliko stotina evra godišnje. To staklo ne samo da vodi računa o Vašim budžetima, nego i o životnoj sredini.

burj-khalifa-07

Izuzetna udobnost i u najtoplijim danima

Odgovarajuća toplotna izolacija važna je i leti jer sunčevi zraci koji prolaze kroz staklo mogu znatno povećati temperaturu u prostoriji. U vrućim letnjim danima površina prozora je izložena sunčevoj energiji sa više od 400 W/m2. Tradicionalno izolaciono staklo propušta oko 80% te energije u prostoriju, što je često neizdrživo. ClimaGuard® Solar staklo znatno smanjuje prenos sunčeve toplote jer propušta samo 42% celokupne sunčeve energije. Nizak prenos toplote prouzkokuje nisku temperaturu unutar stakla, što naročito osigurava veću udobnost u prostoriji. Štaviše, omogućava neverovatnu uštedu prilikom korišćenja klima uređaja.

Spain department of health

Kompanija Guardian, osnovana 1932. godine, danas ima više od 21 000 zaposlenih u preko 20  zemalja sveta dok je sedište kompanije u američkoj državi Mičigen. Guardian staklo nalazi se na gotovo svim fasadama značajnijih objekata koji su izgrađeni u svetu poslednjih godina - najviši toranj na svetu Burj Khalifa (Dubai), arhitektonski veoma interesantna zgrada Ministrarstva zdravlja Španije i mnogo drugih poslovnih objekata, muzeja, tržnih centara... Evropsko predstavništvo Guardiana je u Luksemburgu, a sve dodatne informacije o kompaniji, proizvodima i realizovanim projektima možete pogledati na web adresi www.guardian-europe.com

5 comments:

www.mfkg.rs said...

Postovani da li ovo staklo moze da se koristi kao zamena sa postojeca solar stakla koja se koriste kod solarnih panela ? Unapred hvala !

SUNCE said...

Poštovani hvala Vam što ste nam se obratili. Postavili ste veoma interesantno pitanje. Nismo sigurni da li Clima Guard staklo može da se koristi za izradu solarnih panela. Kompanija SUNCE se bavi izradom i ugradnjom građevinske stolarije. Pouzdan odgovor na Vaše pitanje će imati samo firme koje se bave prizvodnjom solarnih panela.

Unknown said...

KOJA JE CENA?

Unknown said...

Koja je cena?

SUNCE said...

Hvala Vam na interesovanju i pitanju koje ste postavili. U kompaniji SUNCE ClimaGuard® Solar staklo dobijate gratis uz PVC prozore u dekoru drveta i akril koloru. Javite nam se kako bi Vam naši prodavci uradili ponudu, a može Vas posetiti i naš inženjer. Javite nam se na 034/330-870 ili 011/6300-541
Inače, u kompaniji SUNCE standardizovano je niskoemisiono staklo punjeno argonom, tako da se ugrađuje u svaki prozor (osim ukoliko kupac ne želi drugačije). U tom slučaju doplata za ClimaGuard® Solar staklo je 7eura po kvadratu u dinarskoj protivvrednosti.
Puno sunčanih pozdrava i sve najbolje u 2013.godini!