Feb 12, 2010

SUNCE FASADE

 

P1100720           Verovatno ste se nekada zapitali od kog materijala su izrađene lepe, ekskluzivne poslovne zgrade koje niču u poslednjih nekoliko godina u našim gradovima i industrijskim zonama. Za izradu fasada naročito poslovnih i ekskluzivnih objekata kao što su hoteli, tržni centri, poslovni objekti i drugi moderni eksterijeri, danas se arhitekte i stručnjaci iz branše najčešće odlučuju za fasade od alubonda ili staklene (polustrukturalne ili strukturalne) fasade.

          Alubond ili aluminijumski kompozitni panel je materijal visoke fleksibilnosti koji se upotrebljava za izradu fasada uglavnom poslovnih objekata. Alubond je panel koji se sastoji od dva aluminijumska lima sa plastičnom ispunom koji se fiksira na aluminijumsku konstrukciju. Veoma je jednostavan za obradu, pa se tako rezanjem ili frezovanjem može oblikovati po želji kupca. Arhitekte i graditelji biraju alubond zbog brojnih pozitivnih karakteristika: on se lako montira, daje širok izbor boja i zbog lakoće oblikovanja daje mogućnost ispunjavanja najrazličitijih zahteva kupaca.P1100770

          Investirori se opredeljuju za alubond jer ima izuzetne estetske kvalitete, dobar je termo-izolator pa  smanuje troškove grejanja zimi i hlađenja leti. Fasadi od alubonda nije potrebno posebno održavanje, izuzetno je otporna na atmosferske uticaje i daje efekat ekskluzive objektu.

           Staklene fasade se sastoje od aluminijumske konstrukcije na koju su fiksirani stakleni paneli. Staklo je otporno na termperaturne promene, sunčevo zračenje, opterećenje od vetra, a postoji i širok izbor stakala. U SUNCU za Vašu staklenu fasadu možete birati stop sol stakla u različitim bojama: braon, siva, plava ili zelena. Prednost staklenih fasada su i jednostavna, brza montaža, estetika i funkcionalnost.

1 comment:

milan said...

Fenomenalno je svaka cast :)
Fasaderski radovi