Dec 5, 2011

SUNCE dobitnik VIRTUS nagrade za filantropiju

 

NAGRADE-FILANTROPIJANa svečanosti održanoj 03.decembra u Domu Narodne skupštine Republike Srbije kompaniji SUNCE Marinković dodeljena je nagrada za korporativnu filantropiju u kategoriji malih i srednjih preduzeća za 2011. godinu. Vladimiru Marinkoviću izvršnom direktoru kompanije SUNCE nagradu je uručila ambasadorka SAD u Srbiji NJ.E. Meri Vorlik.

SUNCE kompaniju koja brine Kako je navedeno u obrazloženju žirija, kompanija Sunce Marinković d.o.o. nagrađena je za posvećenost edukaciji zaposlenih i partnera, pružanju jednakih šansi kroz zapošljavanje osoba sa invaliditetom, za pokazano interesovanje za energetsku efikasnost, podršku Dečjem domu Kragujevac, Crkvi i manastirima, pomoć izgradnji opštine Pivara, kao i sveukupnu uključenost u rešavanje problema u zajednici.

Koncept društveno-odgovornog poslovanja kompanije SUNCE nagrađen je 2010. godine priznanjem Privredne komore Srbije.

Jedan od ciljeva VIRTUS nagrade koja se zaslužnim kompanijama dodeljuje od 2007. godine, je da promoviše i stimuliše filantropiju u našoj zemlji kako bi se što veći broj kompanija i preduzetnika, ali i pojedinaca, u budućnosti uključio u slične korisne programe ili akcije.

malo i srednje preduzeceČlanovi žirija za ovogodišnju VIRTUS nagradu bili su: Biljana Stepanović Business Info Group, Ana Firtel Vlajić Savet stranih investitora, Tamara Koštro Projekat Regionalnog socio-ekonomskog programa razvoja, Miloš Đajić Društvo Srbije za odnose sa javnošću, Zdravko Lončar E-kapija, Isidora Orlović Narodna banka Srbije.

VIRTUS konkurs organizuje Balkanski fond za lokalne inicijative uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i u partnerstvu sa Institutom za održive zajednice. Podršku u realizaciji nagrade pružile su VIA fondacija i Fondacija braće Rokfeler i brojnim drugim institucijama, medijima i privrednim udruženjima.

No comments: