Jul 19, 2013

Drvo/aluminijum- prozori nove generacije

 

drvo-al-03Predstavljamo Vam novi proizvod u ponudi kompanije SUNCE, namenjen ljubiteljima drvene stolarije – prozor drvo aluminijum.

Ovo je prozor koji se sastoji od čvrstog drvenog štoka i krila, za koje je sa spoljne strane pričvršćena aluminijumska obloga. Obloga štiti prozor od vremenskog uticaja i daje  specifičan estetski doživljaj prilagodljiv svim eksterijerima.drvo-al-04 Za razliku od aluminijum/drvo prozora čiji je profil do pola aluminijumski, drvo/aluminijum je napravljen potpuno od drveta, s tim što mu je dodata obloga od aluminijuma sa spoljašnje strane. Kombinacija drvo-aluminijuma sjedinjuje najbolje osobine dva materijala. U unutrašnjosti prostora ostaje toplina drveta koja je sa spoljne strane zaštićena aluminijumom i daje dobru izolaciju kao i dugotrajnost.

Vrste troslojnog drveta koje se koriste za izradu ovog prozora su smreka, bor, aris, hrast i jasen. Prozor dolazi sa trostrukim termo staklom (Ug 0.5W/m2K) postiže izuzetan termo izolacioni koeficijent od Uw 0,78 W/m2K mnogo bolji u odnosu na aluminijum/drvo.

No comments: