Apr 1, 2014

Sajam “Fensterbau frontale 2014.”

 

20140328_143223Sajam "Fensterbau frontale" u Nirnbergu (Nemačka) je najvažniji i najposećeniji sajam u Evropi kada se radi o industriji građevinske stolarije.

Sajam svake druge godine privlači brojne posetioce iz čitavog sveta koji su u prilici da posete preko stotinu štandova i prezentacija proizvođača profila, okova, stolarije, fasada, mašina i pratećih industrija.

 

Gealanov prozor budućnosti

P1210002Na sajmu svoje proizvode izlažu najpoznatiji brendovi u oblasti građevinske stolarije, a obično je sajam prilika i da se najave novi projekti i proizvodi. PVC profil Futura kompanije Gealan je novi profil koji uz pomoć modernih tehnologija i inovativnih rešenja dostiže odlične termoizolacione koeficijente (Uf=0,89W/m2K) pogodne za pasivne kuće. P1210012Radi se o profilu S 9000 koji ujedinjuje tri GEALAN inovacije: sastav sa samoljepljivom trakom STV®, sastav intenzivne-izolacijske jezgre IKD® i tehnologiju obrade površine acrylcolor.

 

Winkhausova rešenja

P1210042Kompanija Winkhaus, renomirani proizvođač okova je na sajmu predstavila i uskočno klizni mehanizam “duoPort PAS” za balkonska vrata.

Lagano otvaranje, jednostavna upotreba i mogućnost ventilacije su samo neke od prednosti ovog  okova, ali i otpornost na obijanje. Mehanizam podržava velike površine, odnosno težinu krila do 160 kg,  što je kod balkonskih vrata važno.

P1210045Mehanizmi za otvaranje prozora i vrata uz pomoć otiska prsta/kartica, numeričke šifre i blue tooth-a su takođe predstavljeni kao i druga automatizovana rešenja.  Mehanizam blueMatic AV2B omogućava automatsko zatvaranje sa jednostavnim otvaranjem, bez kablova odnosno uz pomoć baterija, a moguće je postaviti ga na PVC I aluminijumska vrata. Okov je testiran po direktivama DIN 18251, što znači da po sigurnosnom standardu dostiže 3. klasu.

No comments: