Jul 28, 2008

ALUMINIJUM / DRVO - KOMBINACIJA KOJA USPEVA

Za sve ljubitelje drvene stolarije novina u ponudi SUNCA je profil koji uz pomoć aluminijuma eliminiše sve nedostatke drveta – reč je o profilu koji kombinuje drvo i aluminijum.

SUNCE u svojoj ponudi ima ovaj ekskluzivni, visokokvalitetni profil u kombinaciji modernih kvalitetnih materijala aluminijum – drvo renomiranog italijanskog proizvođača “Al idea”. U pitanju je profil koji je sa unutrašnje strane drven, a sa spoljašnje od aluminijuma sa termoprekidom, tako da ima poboljšane termičke karakteristike. Dakle, spolja stolarija je od moćnog aluminijumskog profila koji je vodootporan i jednostavan za održavanje – potrebno je samo da ga očistite vlažnom krpom. Sa unutrašnje strane vaša stolarija je od drveta koji daje osećaj luksuznog komfora i harizme drveta.

Aluminijum / drvo kao eksluzivni profil koristi se za prozore i vrata u stambenim objektima. Pogodan je za balkonska vrata i sve vrste prozora. Njegova cena je za 40% veća u odnosu na aluminijumski profil sa termo prekidom. Ne bez razloga, jer ovaj luksuzni profil pruža najbolje karakteristike aluminijuma i drveta – sigurnost, čvrstinu, ali i prirodnu teksturu. Toplina drveta iznutra daje prijatan boravak u domu, dok aluminijum sa spoljnje strane omogućava lako održavanje i odličnu izolaciju.

Profil aluminijum-drvo može se naći u svim bojama drveta (bukva, hrast, trešnja), a aluminijum na koji se boja nanosi plastifikacijom ili eloksažom boji se po nijansama iz RAL karte.

8 comments:

Unknown said...

drago mi je da ste prosirili asortiman proizvoda sa alu-drvo profilom.Interesuje me jeli profil testiran i koliki je koeficijent K.
Treba obratiti paznju na odabir vrsta drveta, jer mislim da samo plemenite vrste drveta mogu zadovoljiti. Nikako cetinari ili druge mekane vrste drveta. H. Kreso

SUNCE said...

Dobro pitanje. Ekvivalentni koeficijent prolaza toplote za alu-drvo profil iznosi k=1,74 W/ (m²K), pri relativnom povrsinskom učešću stakla, odnosno okvira u površini prozora fs=0,64 i fo=0,36.
Profil je testiran na Institutu IMS u Laboratoriji za građevinsku fiziku, drvo i sintetičke materijale. Kada je reč o kvalitetu drveta za ovaj profil, potpuno ste u pravu, mekane vrste drveta ne dolaze u obzir. Za alu-drvo profil koriste se parena bukva i hrast. Nadamo se da su Vam ove informacije pomogle.

Anonymous said...

I kolika bi cena bila ?

Recimo standardni prozor 140 x 140 .

SUNCE said...

Cena ovog ekskluzivnog profila je za oko 40% visa u odnosu na aluminijumski profil sa termo prekidom. Okvirna cena za prozor dimenzija koje ste naveli je 560 eura. Cena adekvatna za vrhunski profil koji ima najbolje karakteristike aluminijuma i drveta – sigurnost, čvrstinu i toplu teksturu.

marko.j said...

interesuje me cena za 3 prozora 120#120 i ulaznih vrata 140#205

marko.j said...

interesuje me cena prozora 120#120 i ulaznih vrata 140#205.hvala

SUNCE said...

Poštovani Marko, hvala Vam na intersovanju za proizvode naše kompanije. Drago nam je što se interesujete za aluminijum/drvo profil koji je zaista veoma interesantan. Cena ovog prozora sa ugradnjom za mere prozora koje ste dali zavisi od toga da li je prozor jednokrilan ili dvokrilan i naravno gde se vrši ugradnja. Okvirna cena za jednokrilni prozor uključujući uslugu montaže u Kragujevcu bi bila 367 eura u dinarskoj protivvrednosti. Vrata se ne rade od profila aluminijum/drvo, na slici je aluminijum u drvo dekoru tj. foliji u drvo dekoru. Cena ulaznih vrata bi okvirno bila oko 980 eura u dinarskoj provivrednosti. Kako bi dobili precizniju ponudu, najbolje je da nam se javite, ostavite podatke kako bi Vas posetili naši inženjeri i dali Vam neobavezujuću ponudu. Njima se možete takođe obratiti i za savet oko izbora profila, načina otvaranja ... SUNčani pozdrav!

Ljiljana said...

Kombinacija drvo, aluminijum, to je prava stvar.Super što i taj program imate u ponudi.Svaka čast na web marketingu i na prezentacijama. Sunce je firma sa istorijom, bravo.