May 25, 2009

NAJBEZBEDNIJA ZAŠTITA OD INSEKATA

komarnik Visoke temperature otvorile su letnju sezonu u maju. Sa letom i toplim večerima pojavili su se komarci i ostali insekti koji mogu pretvoriti dugo toplo leto u noćnu moru. Za zaštitu od komaraca na tržištu postoje različita hemijska i druga sredstva, ali SUNCE vam može ponuditi jedinu zaštitu koja je potpuno bezbedna za vašu porodicu.

SUNCE komarnici su idealan način da se zaštitite od komaraca i ostalih insekata tokom leta, a da istovremeno omogućite provetravanje i ulazak svežeg vazduha. Veoma su jednostavni za održavanje i prilagođeni vašim potrebama, pa tako možete birati rolo, fiksne i američke komarnike.

Rolo komarnici su veoma popularni i najčešće se koriste. Pored elegantnog izgleda koji pruža lagan aluminijumski okvir, oni su izuzetno fukcionalni jer vam omogućavaju da na jednostavan način, uz pomoć ručice sa kanapom, spustite ili podignete mrežicu. Komarnik se postavlja sa spoljne strane i na postojeće prozore. Rolo komarnici se najčešće koriste u spavaćim sobama, dnevnim boravcima i naravno kuhinjama.

Američki komarnici se za razliku od rolo komarnika postavljaju na balkonska i ulazna vrata. Izuzetno su popularni i doprnose elegantnijem izgledu terase, a pored toga su izuzetno praktični, jer obezbeđuju maksimalnu zaštitu od insekata. Magnet pomoću koga se američki komarnik zatvara omogućava jednostavno korišćenje. Američki SUNCE komarnici mogu biti jednokrilni ili dvokrilni u zavisnosti od vrata na koja se montiraju.

Fiksni komarnici se montiraju na prozore koji su manje u upotrebi (kao što je podrum, špajiz, toalet...), jer se ne može podešavati zato što je celom površinom fiksiran za profil prozora.

83628153AfNkPz_fs

SUNCE komarnike možete naručiti i u boji, a na raspolaganju su vam sve nijanse iz RAL karte. Okvir komarnika je napravljen od najkvalitetnijih aluminijumskih profila, a mrežica je otporna na sve vremenske prilike. Slobodno ostavite širom otvorene prozore tokom noći, jer će vas naši komarnici čuvati od insekata, a istovremeno će vam omogućiti i prijatno rashlađenje dok spavate.

Za zaštitu od insekata u vašem dvorištu preporučujemo da posadite lavandu, matičnjak, ruzmarin ili drugo bilje koje dokazano štiti od komaraca i bubica. U svom vrtu zasadite i biljku koja je kod nas poznata pod nazivom „miloduh“ (agastache cana ili hyssop). To je biljka iz porodice mente koja ima ljutu aromu kada je protrljate i deluje protiv insekata. Goruća ljubav ili ageratum sadrži kumarin, sastojak koji se koristi u izradi parfema, a koji garantovano odbija komarce.

No comments: