Oct 5, 2009

SUNCE PROZORI Vs. BUKA

200404578-003 Savremeni život je izuzetno bučan, posebno ukoliko živite u centru grada, blizu fabrike, autoputa, škole... a nema ništa gore od situacije kada pokušavate da zaspite u trenutku kada Vaš komšija kosi travu ili turira svojim najnovijim automobilom. Bez obzira da li živite u gradu, predgrađu ili selu, buka verovatno na mnogo različitih načina okupira Vaš životni prostor i prekida Vaš porodični mir.

Ljudsko uho je krajnje komplikovan alarmni organ, aktivan i dan i noć. Čim registruje buku šalje signal mozgu, a sumnjivi šumovi odmah nas bude. Za okrepljujući san posebno dečiji visina zvukova u prostoriji gde se spava ne sme prelaziti 25 dB (decibel – jedinica za merenje jačine zvuka). Poređenja radi kucanje tihog sata ili lagani šumovi listanja papira koji spadaju u veoma tihe zvukove iznose 20 dB. Šaputanje blizu neke osobe se meri do 40 dB, buka iz restorana ili robne kuće 60 dB, a ulična buka prilikom jačeg prometa saobraćaja 80 dB.

sb10069719z-001

Prozori su jedan od najvećih krivaca za prodor buke u naše domove, ali istovremeno i jedan od najboljih načina za odbranu od zvukova spolja. Logično, jednostruko staklo i drveni prozori su najmanje otporni na buku, a sa druge strane dupla termo stakla smanjuju buku za čak 20%. Prozori napravljeni od kvalitetnih profila mogu smanjiti nivo buke za još 50% što ukupno iznosi neverovatnih 70%.

SUNCE prozori i vrata imaju izuzetne performanse kada je u pitanju zaštita od buke. Zato predstavljaju odlično rešenje za Vas ukoliko živite u domu koji je izložen bilo kakvim zvucima spolja. Kada dođemo umorni sa posla, škole ili fakulteta često nam prija samo zvuk tišine. SUNCE prozori i vrata Vam mogu omogućiti da provodite dane u neometanom miru i spokoju porodičnog doma. Ne treba zaboraviti da danas postoje i specijalna stakla koja Vam mogu pružiti dodatni mir.

Naučno je dokazano da jaka buka šteti zdravlju, a poremećaji u spavanju, slaba koncentracija i nedostatak opuštenosti su samo neke od negativnih posledica za ljudski organizam. Zaštita od buke i zvučna izolacija su postali važan apekt zdravlja. Prozori nemačkog proizvođača GEALAN koji su Vam dostupni u SUNCU, napravljeni od profila sa više komora, uspešna su zaštita od prevelike buke, a sa odgovarajućim ostakljenjem dobijate vrhunske rezultate kada je u pitanju zvučna izolacija.

1 comment:

Unknown said...

Drveni prozori kako bi osigurao snagu i prirodnu izolaciju u vašem domu. Hvala za sudjelovanje ...