May 25, 2009

NAJBEZBEDNIJA ZAŠTITA OD INSEKATA

komarnik Visoke temperature otvorile su letnju sezonu u maju. Sa letom i toplim večerima pojavili su se komarci i ostali insekti koji mogu pretvoriti dugo toplo leto u noćnu moru. Za zaštitu od komaraca na tržištu postoje različita hemijska i druga sredstva, ali SUNCE vam može ponuditi jedinu zaštitu koja je potpuno bezbedna za vašu porodicu.

SUNCE komarnici su idealan način da se zaštitite od komaraca i ostalih insekata tokom leta, a da istovremeno omogućite provetravanje i ulazak svežeg vazduha. Veoma su jednostavni za održavanje i prilagođeni vašim potrebama, pa tako možete birati rolo, fiksne i američke komarnike.

Rolo komarnici su veoma popularni i najčešće se koriste. Pored elegantnog izgleda koji pruža lagan aluminijumski okvir, oni su izuzetno fukcionalni jer vam omogućavaju da na jednostavan način, uz pomoć ručice sa kanapom, spustite ili podignete mrežicu. Komarnik se postavlja sa spoljne strane i na postojeće prozore. Rolo komarnici se najčešće koriste u spavaćim sobama, dnevnim boravcima i naravno kuhinjama.

Američki komarnici se za razliku od rolo komarnika postavljaju na balkonska i ulazna vrata. Izuzetno su popularni i doprnose elegantnijem izgledu terase, a pored toga su izuzetno praktični, jer obezbeđuju maksimalnu zaštitu od insekata. Magnet pomoću koga se američki komarnik zatvara omogućava jednostavno korišćenje. Američki SUNCE komarnici mogu biti jednokrilni ili dvokrilni u zavisnosti od vrata na koja se montiraju.

Fiksni komarnici se montiraju na prozore koji su manje u upotrebi (kao što je podrum, špajiz, toalet...), jer se ne može podešavati zato što je celom površinom fiksiran za profil prozora.

83628153AfNkPz_fs

SUNCE komarnike možete naručiti i u boji, a na raspolaganju su vam sve nijanse iz RAL karte. Okvir komarnika je napravljen od najkvalitetnijih aluminijumskih profila, a mrežica je otporna na sve vremenske prilike. Slobodno ostavite širom otvorene prozore tokom noći, jer će vas naši komarnici čuvati od insekata, a istovremeno će vam omogućiti i prijatno rashlađenje dok spavate.

Za zaštitu od insekata u vašem dvorištu preporučujemo da posadite lavandu, matičnjak, ruzmarin ili drugo bilje koje dokazano štiti od komaraca i bubica. U svom vrtu zasadite i biljku koja je kod nas poznata pod nazivom „miloduh“ (agastache cana ili hyssop). To je biljka iz porodice mente koja ima ljutu aromu kada je protrljate i deluje protiv insekata. Goruća ljubav ili ageratum sadrži kumarin, sastojak koji se koristi u izradi parfema, a koji garantovano odbija komarce.

May 18, 2009

PROVETRAVANJEM DO ZDRAVLJA

BN3385_7-FB~Sunflowers-in-Anatolia-Turkey-Posters

Sezona alergija uskoro prolazi i mnogi će odahnuti kada “opasnost spolja” prođe, međutim poslednja istraživanja pokazuju da i loš vazduh unutar stambenih objekata može biti takođe opasan po zdravlje.

Prema ovom istraživanju vazduh u našim domovima je često i dva puta otrovniji od spoljašnjeg. Toksični vazduh iz kuća i stanova povezan je sa različitim hroničnim respiratornim bolestima.

Poboljšanje kvaliteta vazduha unutar domova nije teško ostvariti, a mi vam u nastavku dajemo par predloga kako se to može uraditi na lak i jednostavan način:

  • Provetravajte, provetravajte, provetravajte. Otvorite prozore i vrata i omogućite svežem vazduhu da cirkuliše. Savremena istraživanja pokazuju da je u 54% slučajeva nekvalitetnog vazduha u unutrašnjim prostorima krivo nedovoljno provetravanje. U svakom domaćinstvu nastaje vodena para kako zbog obavljanja svakodnevnih poslova (kuvanje, tuširanje, pranje, itd.), bilo zbog sušenja građevinske konstrukcije, bilo zbog disanja – jedna četvoročlana porodica dnevno proizvede/pošalje u svoj životni prostor prosečno 10 litara vode u obliku vodene pare. Provetravanje je izuzetno važno u zimskom periodu, jer postoji mogućnost pojave kondenzacije i buđi. Kako biste popravili kvalitet vazduha u svom domu pokušajte postići ''poprečno provetravanje'' što znači da biste trebali otvoriti sobna vrata ili prozor na suprotnoj kako bi nastala promaja. Provetravajte 3-5 puta u toku dana za najbolje rezultate.

  • Ne koristite hemijske pročišćivače vazduha ili toksične proizvode za čišćenje. Svi znamo kako su oštri mirisi sredstava za čišćenje, ali iako većina misli da ovi mirisi nestaju nakon određenog vremena, hemijski talog ostaje. Postoji puno proizvoda na tržištu koji nisu toksični, a na koje se možete osloniti. Takođe, pribegnite starim dobrim receptima za čišćenje upotrebom limuna i sirćeta. Ako su naše bake mogle tako da čiste, pa možemo valjda i mi.

PLT6inspathbrwnbskt08_l

  • Unesite zelenilo u dom. Određene biljke kao što su hrizenteme ili filodendron tako čest u našim domovima, pomažu da se otklone opasni toksini iz naših domova. Feng-šui pravla kažu da su zdrave biljke potencijalni izvor aktivacije Chia u prostoru. Pored toga što pomažu u održavanju svježeg zraka, one simbolizuju drvo, rast i razvoj. Treba ih održavati zdravim, a kad počnu da venu zamenite ih novima. Posebno se preporučuju Spathiphyllum Wallisii, bambus, Crassula, Ficus benjamin, orhideja, božur, narcis i ljiljan.

  • Kupite tepih od prirodnog materijala ili još bolje otarasite ga se. Etisoni mogu biti najveći zagađivači vazduha u vašem domu, jer su pravi sunđer za prljavštinu, alergene, buđu i druge opasne pojave. Većina etisona se tretira hemikalijama koje ispuštaju toksične gasove. Ukoliko je moguće, izbacite sve etisone, tepisone i tepihe od veštačkih materijala, a ostavite smo one od prirodnih vlakana i stazice.

  • Napravite od svog doma zonu bez duvanskog dima. Ova mera nije dobra samo za kvalitet vazduha u vašem životnom prostoru. Prestanite da pušite i doprinesite tako sveukupnom zdravlju vas i vaše porodice. Ukoliko baš ne možete bez duvanskog dima, ograničite se na jednu prostoriju ili koristite terasu.

May 5, 2009

SAJAM GRAĐEVINARSTVA SEEBBE

1_s

Kompanija SUNCE predstavila se prvi put na međunarodnom sajamu građevinarstva SEEBBE - najznačajnijem sajmu jugoistočne Evrope i najvećoj manifestaciji Beogradskog sajma. Uspešan sajamski nastup obeležio je veliki broj posetilaca koji je posetio štand SUNCA u hali IV

Sajam je bio prilika da se pored standardnih i pratećih proizvoda aluminijumske i PVC stolarije predstave brojni inovativni - novi proizvodi iz asortimana naše kompanije: energetski visoko-efikasni sistem prozorskih profila GENEO, prozor od PVC-a sa aluminijumskom oblogom koji spaja najbolje karakteristike aluminijuma i PVC-a i potpuno nov proizvod u ponudi SUNCA visokokvalitetna sigurnosna vrata.P4250175

“Štand SUNCA bio je izuzetno dobro posećen, čime je naš cilj na sajmu ostvaren. Uspešno smo promovisali sve proizvode naše kompanije, kao i nedavno otvoreno predstavništvo u Beogradu. Interesovanje posetilaca sajma za stolariju SUNCE je bilo veliko, a naročito za prozore i vrata od profila u kombinaciji aluminijum/drvo”, izjavili su odgovorni u sektoru za marketing i ljudske resurse, “Smatramo da je Sajam u Beogradu odlična prilika za svakog ozbiljnog igrača na tržišnoj utakmici koji želi da se predstavi kupcima na adekvatan način.”

Međunarodni sajam građevinarstva 35. po redu održan je u osam hala i na kompletnom otvorenom prostoru, čime je ukupni izložbeni prostor premašio 60 hiljada kvadratnih metara. Na njemu je svoje proizvode predstavilo rekordnih 1.082 izlagača, od kojih je 350 iz 30 zemalja Evrope, SAD i Azije.