Jan 27, 2015

GECCO 3 SISTEM ZA PROVETRAVANJE



GECCO ventilacioni sistem sprečava pojavu kondenzacije i buđi tako što obezbeđuje osnovnu razmenu vazduha i čuva energiju kroz kontrolisanu ventilaciju. GECCO je zapravo mali dodatak koji se postavlja na krilo ili štok prozora (u zavisnosti od vrste), a koji u sebi sadrži klapnu.

Na akciji koja je u toku u SUNCU, GECCO 3 možete naručiti po povoljnoj ceni od 17,99 eura u dinarskoj protivvrednosti.

GECCO sistem radi automatski – dok vetar duva ventilaciona klapna automatski zatvara vazdušni kanal i sprečava promaju. Čim vetar prestane klapna se otvara i dozvoljava slobodan protok vazduha.



GECCO ima nekoliko varijanti, odnosno sistema:
  •  GECCO 2 sistem se nalazi u sredini u samom štoku prozora i zatvara se na najmanju promenu pritiska od 50 paskala
  •  GECCO 3 se ugrađuje umesto dihtunga, i postavlja se između krila i štoka
  •  GECCO 4 je najnoviji model automatske ventilacije kompanije Gealan.Ugrađuje se u štok i dolazi sa standardnim filterom za polen

Prednost GECCO sistema je pre svega optimalna razmena spoljašnjeg i unutrašnjeg vazduha. Provetravanje je automatsko i to bez promaje koja može stvoriti određene zdravstvene probleme. Prozor zadržava sve prednosti zvučne i toplotne izolacije, a ujedno je minimalna mogućnost stvaranja kondenzacije i buđi. 
GECCO sistemi obezbeđuju optimalnu razmenu vazduha i nisu rešenje za veliku količinu vlage. Za prostore u kojima je vlažnost vazduha prevelika, savetuje se pre svega lociranje uzroka pojave vlage, a zatim shodno tome primena adekvatnih mera.

No comments: