Oct 6, 2010

NOVI PROFILI NA TRŽIŠTU

 

            Iz nemačke kompanije Gealan, jednog od vodećih proizvođača PVC profila, stižu dva nova proizvoda pod skraćenim nazivom STV i IKD – profili  sa izrazitim termo-izolacionim karakteristikama.

            STV - Statische-Trocken-Verglasung (Statičko-suvo zastakljivanje) i IKD - Intensiv-Kern-Dammung (Intenzivna izolaciona jezgra) predstavljaju revoluciju u izradi i izolacionim svojstvima prozora.

STV je revolucionarni novi profil              STV je nemačka skraćenica za način izrade prozora statičkim zastakljivanjem prozora pri čemu statičko ojačanje krilu prozora daje samo staklo koje se lepi posebnom trakom za krilo. Na taj način nema više potrebe za čeličnim ojačanjima u krilima prozora. Time se štedi na vremenu i materijalu, a što je najvažnije dobija se znatno bolji izolacioni koeficijent čime prozor dobija bolja izolaciona svojstva i omogućava veću uštedu toplotne energije.IKD ima izuzetne izolacione karakteristike

         IKD je nemačka skraćenica za sastav profila s intenzivnim  izolacionim jezgrom unutar PVC profila. Radi se o tome da sam profil iz kojeg se izrađuje prozor u svom jezgru u vazdušnoj komori ima posebnu izolacionu penu koja se ubrizgava pri samom procesu proizvodnje profila. Tom dodatnom izolacionom penom znatno su poboljšana izolaciona svojstva samog profila, pa u kombinaciji sa STV profilom u kome nema čeličnog ojačanja dobijamo prozor sa vrhunskim termo-izolacionim svojstvima gde se toplotni koeficijent spušta i do Uf = 0,78 W/m2K, što je do sada s klasičnim sastavima PVC profila bilo nemoguće.

             GEALAN svojim inovacijama PVC profila omogućuje izradu prozora koji zadovoljavaju standarde za ugradnju na pasivne kuće (Uw = 0,8 W/m2K) bez dodatnih ulaganja u skupe materijale ili strojeve, već standardnom izradom PVC prozora sa sustavima STV i IKD je moguće izraditi prozore sa svojstvima za pasivne kuće.

              Više o STV sustavu izrade prozora možete pronaći na: www.stv.gealan.de i www.ikd.gealan.de gde možete pogledati

No comments: