Oct 7, 2010

ZAMENOM PROZORA DO UŠTEDE

Visoko efikasni SUNCE prozori Vam omogućuju da uštedite energiju i novac. Ugradnjom SUNCE stolarije sa niskoemisionim staklom uštedećete i do 1000€ godišnje. Visokokvalitetna, energetski efikasna SUNCE stolarija je pre svega odlična insvesticija i dugoročno rešenje za Vaš dom. Izuzetne karakteristike PVC stolarije napravljene od nemačkih profila vrhunskog kvaliteta posebno dolaze do izražaja kada je reč o uštedi energije. PVC stolarija idealno dihtuje, smanjuje potrebu za dodatnim grejanjem zimi i hlađenjem tokom leta. Zamenom starih drvenih prozora novom PVC stolarijom potreba za zagrevanjem se može redukovati i do 30% o čemu govori i prilog emitovan na Dnevniku Radio televizije Srbije

Energetski efikasan prozor SUNCE predstavlja sinergiju svojih komponenti - profila od koga je napravljen i niskoemisionog stakla:

Profil prozora - Najvažnija stvar pri izboru prozora treba da bude materijal od kojeg je napravljen prozor. Energetski najefikasniji materijali danas su PVC i aluminijum. Oni raspolažu dobrom toplotno-izolacionom moći što znači da imaju izuzetno nisku sposobnost sprovođenja toplotne energije. Tome doprinose i termo-most kod aluminijuma i vazdušne komore kod PVC-a koje daju ovim materijalima izuzetne izolacione karakteristike. SUNCE prozori napravljeni su od najkvalitetnijeg nemačkog PVC profila sa šest komora koji omogućuje visoku energetsku efikasnost i dobro dihovanje, što doprinosti uštedi energije i smanjenju troškova grejanja.

Staklo Niskoemisiono staklo punjeno argonom je standardizovano u SUNCU, što znači da se ugrađuje u svaki prozor bez dodatnih troškova. Niskoemisiono staklo na prozorima postiže fantastičan koeficijent provodljivosti 1.1 W/m2K. Niski koeficijent provodljivosti znača da low-E staklo sprečava gubitak toplotne energije i da istovremeno obezbeđuje dodatno zagrevanje skupljanjem sunčeve energije.Niskoemisiono staklo ili low-e smanjuje gubitak toplote za 60 - 70% kada se uporedi sa standardnim termo staklom. Za ove izuzetne karakteristike zaslužan je vrlo tanak, ali izuzetno funkcionalan niskoemisioni film i plemeniti gas argon kojim je ispunjen prostor između stakala. Nisko-emisiono staklo i PVC prozor od nemačkog VI komornog profila predstavljaju fantastičnu energetski-efikasnu kombinaciju koja će Vaš dom zaštititi u toku najvećih vrućina i mrazeva. SUNCE niskoemisiono staklo zadovoljava najstrožije kriterijume koji se tiču standarda, procesa proizvodnje i ugradnje stakla. Izuzetnog je kvaliteta, urađeno je po licenci kompanije Guardian lidera na tržištu stakla, a ono što se sa ponosom ističe je njegova dugotrajnost.

1 comment:

blokator said...

Ovde sam nasla na neke vrlse korisne savete.